Motion om att inrätta E-sport

Motion till Kommunfullmäktige i Ängelholms Kommun 2020-10-26

Motion om att inrätta E-sport

E-sport är ett samlingsbegrepp för tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler, där de tävlande spelar olika sorters datorspel mot varandra. E-sport tar oftast form i organiserade tävlingar där datorspel spelas via internet, lokala nätverk, LAN-partyn eller med spelare som samsas vid samma konsol. Svenska E-sportföreningen(SESF) startades oktober 2008 och arbetar för att e-sport ska bli en del av Riksidrottsförbundet. Syftet med SESF är att främja e-sport i Sverige; föreningen är ideell och verkar i enlighet med demokratiska principer samt religiöst, etniskt och partipolitiskt oberoende. Sverige har deltagit och skickat landslag till stora mästerskap med goda resultat. 2016 startades även Svenska E-sportförbundet som samlar föreningar som vill utöva e-sport i tävlings- eller motionsform. År 2015 startades två gymnasieutbildningar, en i Edsbyn och en i Märsta, med inriktning på e-sport. Flera andra gymnasier har följt efter.

Vi Socialdemokrater yrkar därför:
Att: Ängelholms kommun anordna en träffpunkt för ungdomar som sysslar med E-sport där man har möjlighet att träffas och anordna tävlingar.

Susanne Jönsson
Socialdemokraterna
2: vice ordförande i Kultur, idrott och fritid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *