Nedskärningarna på sjukhuset i Ängelholm stoppades

De omfattande nedskärningar som Alliansen föreslog för Ängelholms sjukhus är nu stoppade. Efter kraftig kritik från Socialdemokraterna backade alliansstyret och drog tillbaka förslaget på sittande styrelsemöte.

– Jag är oerhört glad att Alliansen tillslut valde att lyssna på oss socialdemokrater och drog tillbaka förslaget. Det hade inte varit bra för Ängelholms sjukhus om nedskärningarna blivit verklighet, säger Susanne Jönsson (S) andre vice ordförande i sjukhusstyrelse Ängelholm.

Besparingarna var på 18 miljoner kronor vilket motsvarade nästan en tjugondel av hela Ängelholms sjukhus budget. Förslaget innebar bland annat att vårdplatser skulle stängas på medicinavdelningen och att läkarbemanningen skulle minskas. Socialdemokraterna lyfte i sin kritik att det är oacceptabelt att göra nedskärningar i vården, i synnerhet i det här allvarliga läget.

– Vårdpersonalen behöver allt vårt stöd i den här situationen. Därför är det glädjande att alliansen tog sitt förnuft till fånga och stoppade de föreslagna nedskärningarna, säger Susanne Jönsson (S).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *