Fråga till Maria Berglund (KD) – Akutmottagningen i Ängelholm sommarstänger

Regionfullmäktige 2020-06-16

Akutmottagningen i Ängelholm sommarstänger

Ängelholmsborna får sämre tillgång till akutsjukvård under sommaren. Det beror på att akutmottagningen på Ängelholms sjukhus kommer att hålla helgstängt vecka 24-35, vilket nästan är tre månader. Stängningen är olycklig av flera skäl. Den sker samtidigt som vi är mitt inne i en allvarlig coronapandemi där osäkerheten om den framtida smittspridningen är stor. Vi vet också att befolkningen i nordvästra Skåne tenderar att öka kraftigt på sommaren.

Jag vill därför ställa följande fråga till Maria Berglund (KD):

Ställer du dig bakom beslutet att helgstänga akutmottagningen på Ängelholms sjukhus under sommaren?

Susanne Jönsson (S)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *