Protokollsanteckning – KSAU 2019-05-29, ärende: utredning angående framtida stadshus

Hanteringen av frågan rörande situationen kring vårt nuvarande stadshus verkar ännu en gång vara redo för beslut.

Tyvärr är det inte första gången. Redan 2016 fanns denna fråga på dagordningen för kommunstyrelsen. Den enda förändring kring den fakta som fanns då jämfört med nu är att vi kan konstatera att huset är i ännu sämre skick än vad vi då trodde. Arbetsmiljön i huset har nu påverkat ännu fler i personalen och ytterligare kostsamma utredningar har gjorts.

I stort alla beslutsunderlag som var framtagna inför beslut 2016 är detsamma som idag, placeringar av ett nytt stadshus, hantering av det nuvarande stadshuset och dess tomt osv. Vi kan bara konstatera att detta borde gjorts mycket tidigare och att denna process nu kostat ängelholmarna avsevärt mycket mer i skattepengar och tid. Samtidigt som fler av dem som nu arbetar på stadshuset blir påverkas av den dåliga arbetsmiljön.

Detta borde och kunde ha gjorts mycket tidigare

För den socialdemokratiska gruppen

Lars Nyander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *