I vildarnas Ängelholm

Politiken i Ängelholm under hösten 2017 utmärkt sig. Tyvärr inte på ett positivt sätt utan ett negativt. Vi har i vårt högst beslutande organ, kommunfullmäktige, drabbats av en våg av politiska vildar, närmare bestämt 8 stycken eller 15,7 % av de 51 mandaten som finns.

De politiska vildarna har gått till val på sitt dåvarande partis kommunala program och genom det erhållit en plats i Ängelholms kommunfullmäktige under ett partimandat.

Av olika anledningar har de valt att avsluta sitt medlemskap i det partiet man gick till val med. Det är i sig inget konstigt, man får och kan givetvis ändra politisk uppfattning. Det som är fullständigt omoraliskt är att vägra lämna tillbaka det mandat som medborgarna, väljarna, gett de olika partierna vid det senaste valet.

Effekten av denna våg av vildar är att det blir en politisk obalans, dvs att den politiska kartan inte längre speglar det resultat som valet 2014 satte eller de samarbeten som ingåtts mellan olika partier.

Denna situation är något som spär på politikerförakt i allmänhet men är i synnerhet något som är skadligt för Ängelholms kommun både på kort och lång sikt.

I en situation som denna är det av yttersta vikt att de stora och etablerade partierna tar ett gemensamt ansvar och försöker hantera den uppkomna situationen på ett stabilt sett.

Vi Socialdemokrater är mycket oroliga för den politiska situationen i Ängelholms kommun. Vi sträcker ut en hand till de partier som vill ta ansvar för Ängelholms kommun och medborgarnas bästa. Vi är beredda att samarbeta blocköverstridande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *