En bro ska bort och två nya ska byggas

Publicerad i NST:s min mening den 21 juni 2020

Det har nu gått upp ett ljus för skaparna av ”Ängelholmspaketet”!

Den befintliga ”Pyttebron” går inte att kombinera med den nya trafikleden! Ifall bron ska vara kvar finns inte utrymme för en ny tvåfilig väg och en GC-väg. Även ett nybyggt pumphus är i vägen och komplicerar situationen ytterligare.

Att det är begränsat med plats kring ”Pyttebron” kan inte komma som en nyhet, inte heller att det finns ett nybyggt pumphus. Trots detta har majoriteten hela tiden framhållit att bron skulle vara kvar.

Att nu beställa en utredning för att se om bron kan flyttas, verkar mer vara ett desperat försök till att lägga en dimridå för att minska kommande kritik än ett realistiskt förslag till lösning.

Ifall nu bron går att transportera vill vi veta, om och var den skall placeras och hur ni tänker finansiera kostnaderna. Skattebetalarna har rätt att veta, att ”deras pengar” används på ett förnuftigt sätt!

Vår uppfattning är att utredningen kommer konstatera, att bron med tanke på sin ålder, vikt och storlek blir både omöjlig att flytta och placera. Därför kommer den att monteras ner! Om bron monteras ner och flyttas behöver även rostskyddet göras om. Ytterligare ett par miljoner, som kommer att belasta kommunens ekonomi. (det kostade 1,7 miljoner när det gjordes för ett par år sedan)

Det handlar inte bara om stora ekonomiska kostnader i detta blå-gröna prestigeprojekt utan det får även stora konsekvenser både för miljön och medborgarna.

Lars Nyander (S) oppositionsråd

Socialdemokraterna Ängelholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *