Kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävströms (S) nyårstal 2018

Jag heter Bengt Sävström och är kommunfullmäktiges ordförande i Ängelholms kommun.

Jag är också en ambassadör för vår kära stad, vår egen Änglamark och himlajord. Vi är många som älskar Ängelholm. Tre år i rad har också Ängelholm utsetts till en av Sveriges bästa boendekommuner. 42 000 ängelholmare kan inte ha fel, eller hur? Här finns livskvalitet för alla!

Det är nyårsafton och Ängelholm har nu fyllt 501 år. För ni minns väl vårt jubileum och alla festligheter i fjol.

Så här på nyårsnatten är det lätt att fyllas av lite vemod. Hur blev 2017?

Var och en av oss kan nog summera både sorger och glädjeämnen.

En sak är jag säker på. Vi behöver varandra! I både sorg och glädje. Ett samhälle är ju vi människor. Ordet kommun kommer från latinets Communis, som betyder gemensam. Det är vi tillsammans som formar vårt Ängelholm.

Och vi blir bara fler! Befolkningen växer, fler och fler vill leva sina liv just här, och det är vi glada för. Nya människor innebär nya influenser, mer arbetskraft, mer utveckling och tillväxt.

Just nu byggs det också som aldrig förr. Fridhem, Stationsområdet, Thulins trädgård, hyresrätter i Strövelstorp och Munka-Ljungby, med mera. Nya stadsdelar växer fram. Vi skapar plats för fler nya invånare.

Under de senaste åren har Ängelholm också fått bli en trygg plats för några av de människor som tvingats fly från krig och lämna sina hemländer. Under de senaste två åren har nära 240 nyanlända som fått uppehållstillstånd i Sverige, anvisats till Ängelholm. Alla har fått boenden och ska nu forma en ny tillvaro här och dela vardagen med oss i Ängelholm.

Låt vårt gemensamma löfte för det nya året vara, att vi ska vara medmänniskor i ordets bästa bemärkelse. Låt 2018 bli ett år där vi gör vårt allra bästa för att skapa ett öppet Ängelholm där drömmar kan bli verkliga.

Låt oss önska varandra ett riktigt Gott Nytt År! Och nu ska vi tillsammans räkna ner och välkomna det nya året 2018!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *